Asrubber Revisie

Voor onderhoud aan uw caravan, kampeerauto en vouwwagen.

Werkplaats informatie
Openingstijden:
Maandag: alleen telefonisch bereikbaar
Dinsdag – vrijdag: 08:30 – 17:00
Zaterdag: 10:00 – 12:00*
*alleen voor het halen en brengen
Tel: 0180-316195
Email: info@kleincaravans.Nl

Klein caravans is bovag-gecertificeerd, een garantie voor kwaliteit, een uitstekende service en betrouwbare reparatie en onderhoud. Goed onderhoud verlengt de levensduur van uw kampeermiddel en bevordert de verkeersveiligheid. Ook zorgt een goed onderhouden caravan/kampeerauto/vouwwagen ervoor dat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Een defect aan uw kampeermiddel kunt u natuurlijk niet gebruiken wanneer u bijvoorbeeld op weg bent naar uw vakantiebestemming.

Asrubbers dienen tijdig te worden vervangen!

Rubber geveerde assen
Veersystemen met rubber als veerelement worden op de caravans het meest toegepast. De vering wordt verkregen door het vervormen van in de in het aslichaam aangebrachte rubberveer strengen of rubberveer elementen. Door veroudering van de rubberen pezen zal de vering stugger worden doordat het rubber zijn elasticiteit verliest. Dit zal een verlies aan vering- en dempingvermogen als resultaat geven. In de regel kan op zeven jaar goede werking worden gerekend, op zijn laatst in het tiende jaar dienen de veerpezen te worden vernieuwd. Asrubbers dienen tijdig te worden vervangen om beschadiging aan uw caravan te voorkomen, zoals scheuren in de beplating of loshangende kastjes. Oorzaken van het kapot gaan van asrubbers kunnen zijn : te zware belasting (overbelading). Rijden door een kuil of tegen een obstakel. Ook een kromme as-arm kan problemen veroorzaken. Ook deze kunnen wij in eigen beheer vervangen.

Staaltorsie assen
Staaltorsie vering heeft geen eigen demping, daardoor moeten hier altijd schokdempers toegepast worden. In tegenstelling tot rubbervering heeft de torsievering een lineaire karakteristiek. Dit betekend dat wanneer de kracht op het wiel verdubbelt, de veerweg ook met factor twee vergroot. Dit betekend in de praktijk, dat men ook op slechte wegen met grotere schokwerking over een goede vering beschikt. Het dient aanbeveling om staalgeveerde assen jaarlijks te laten onderhouden.

De voordelen van een asrevisie:

 • Bevorderd het rijgedrag van de caravan
 • Afstellen van de remmen inclusief remmentest
 • Uitgebreid keuringsrapport remmentest
 • Jarenlange ervaring met asrevisie
 • Drie maanden reparatiegarantie
 • Zeker zijn van zorgeloos genieten van uw kampeervakantie!
 • Haal en breng service door klein caravans bij aangesloten stallinge

Maak direct een afspraak via telefoonnummer: 0180-316195 of via e-mail: info@kleincaravans.nl

Onze pluspunten

 • Jarenlange ervaring en betrouwbaar
 • Inruil huidige caravan mogelijk
 • Financierings mogelijkheden (caravandream concept)
 • Kopen met bovag garantie
 • Beste prijs en keuze
BOVAG Garantie

Neem contact met ons op

Vragen over onze caravans of wilt u meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact op via het onderstaande contactformulier. U kunt ons ook telefonisch bereiken op 0180 – 316195 of mail naar info@kleincaravans.nl

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief